10 Haziran 2009 Çarşamba

Remember, you are not allowed to take notes or write in your test book.

Evet, sabah evden erken cikmis salina salina yururken birden karsima haftalardir aradigim ama artik umudu kestigim elbise ciktiginda anlamaliydim gunumun guzel gececegini.

-Pardon, bu lacivert bluzun elbise olani var mi sizde?
-Evet, var (gostererek)
-Peki bunun yesili var mi?
-Var (gostererek)
-Peki bunun smallu var mi? Lutfen var diyin.
-Evvet!
-O zaman ayirtabilir miyim?
-Kapo(!) vermen gerek..
-Ne kadar?

Ve olaylar gelisir..

-------

Bugun, buyuk gundu. Okula gittim. Aslisu ve ailesiyle birlikte tam kapinin onunde sinavin baslamasini bekledim. Iceri alinan ilk 10 kisilik gruptandim. Sinifa ilk giren bendim. Neredeyse teybe en yakin yeri kapan da. Telefonlar toplandi, sinavda su icmemizin yasak oldugu hatirlatildi, sinavda yasamiyor olusumuza dair birkac espri patlatildi, gozetmen hanimlar(ikisi de evet) nedense sadece benim gozlerimin icine bakarak yalnizca calismakta oldugumuz bolumun sorularini cozmemiz gerektigini, aksi takdirede sinavin gecersiz sayilacagini vurguladilar.. Sanki kirli bi gecmisim, kopya cekmeye meyilli bir tipim var. Masumca gulumsedim. Bilmiyorlardi ki butun bolumleri erkenden bitirecektim zaten..

Uyari: Buradan sonrasi tamamen Toefl Pbt deneyimimi icermektedir.


Sinav basladi. Listening hep en iyi yaptigim bolumdur Toefl Pbt'de. Ama bu sefer konsantrasyonda bir miktar zorlandim. Listeningin en kotu tarafi bir soruyu cevaplayamadiginizda, onu takip eden 3 soruda o suruyu dusunmek suretiyle konsantrasyon kaybi yasamaktir. Evet yasadim. Listeningden umutlu degilim. Ama ne kadar kotu olabilir ki?

Structure'a gectim. Sinavdan once sirf structure calistigim icin o kadar gaza gelmistim ki sayfayi actigim saniyeden itibaren, gozetmen aciklama yapiyor olmasina ragmen isaretlemeye basladim. Birkac kere canim sikildiysa da cogunlukla tak tak cozdum hepsini. Baya da erken bitirdim. Emin olmadigim sorulara dondum, birkacini degistirdim. Ve emin olmadigim sorular bitti. Gozumun icine baka baka "diger bolumlere gecmeyin" diye uyardiklarindan ve teybe yakin olayim diye en one oturdugumdan dolayi bu bos sureyi "durarak" degerlendirdim.

Ve en korktugum bolum, reading. Sasirtici bir sekilde, hic olmadigim kadar hizliydim. 3. parcayi bitirdigimde hesaplarima gore 15 dakika artiracaktim! Ama son iki parca ziyadesiyle bayikti. "Vaktim de var nasilsa" diye yaya yaya yaptim. 5 dakikam artti ama artik o kadar dolmustu ki beynim, oturup emin olmadigim sorulari dusunemedim. Bakip, "eh iyi yapmisim zaten" dedim ve yine birkac dakikayi daha "durarak" degerlendirdim. Zira oss gibi degil ki bu meret, "bitirdim" diyip cikamiyorsun.

Sonuc olarak ciktigimda yuzum guluyordu. Cogu kisi de benimle ayni fikirdeydi:

"Iyi gecti yahu, listening biraz zordu, onda batirmazsam gecerim."


Bugun yuzumun guluyor olusunda emegi gecenlerden bahsetmek istiyorum biraz. Taa Beylikduzu'nden sirf beni calistirmak icin kalkip gelen Deniz'e ve telefonda elinden geleni yapan ingilizce ogretmenligi ogrencisi arkadasina, yolladigi reiki ile sinava stressiz ve rahat girmemi saglayan Dilan'a, grameri kotu oldugu halde Msn'de elinden geleni yapan Orhan'a, beni evinde agirlamakla kalmayip sorularimi da cozen Aslisu'ya, anneme, babama ve en onemlisi bu surecte essek gibi calisan kendime tesekkur etmek istiyorum. Bu sinavi gecemesem bile iyi ki variz!

Gunun geri kalani ise koca yaz tatili boyunca cok ozleyecegimden emin oldugum ve cok sevdigim insanlarla gecti. Onlar da ayri ayri iyi ki varlar :)


2 yorum:

  1. ay ay ay çok teşekkür ederim(z), desem yalan olmaz. daha nicelerine diycem ama pbt yi kapsayan bölümü hariç haliyle.

    YanıtlaSil
  2. HIH........kötü gramermiş....kurban ol lan !

    YanıtlaSil